Kundaktiviteter- 

vinprovningar

Anordnat av Munskänkarna Kungsholmen Online med Facebook Live - 8 oktober 2020

Det är med stor glädje vi presenterar ännu en gratis onlineprovning! Den här gången kommer vi att bege oss till Ungern, ett land med mycket lång vintradition fast kanske mindre känt i Sverige. Privatiseringen av vinindustrin samt inhemska och utländska investeringar har medfört att kvaliteten på landets viner höjts avsevärt på senare år. Medan de vita vinerna dominerar i de norra vinregioner är röda viner vanligare i södra Trans-Donau. Tack vare landets olika geografiska och klimatologiska kännetecken kan alla möjliga vintyper återfinnas i Ungern, från friska vita via kraftfulla röda viner till ädla söta viner. Denna mångfald blir än mer spännande genom den harmoni mellan internationella druvsorter och lokala druvor, som sammansmälter till njutbara och spännande viner.

Denna kväll får vi sällskap av Tibor Havas som kommer att guida oss genom landets vinhistoria, druvorna och maten. Vi skall bekanta oss med två torra viner, ett vitt och ett rött, som båda finns i Systembolagets beställningssortiment. Tibor kommer berätta om vinerna, druvorna och passande mat.Som vanligt kommer ni kunna ställa frågor och aktivt delta under provningen Inga förkunskaper krävs och provningen är kostnadsfri. Vi sänder live här på vår Facebook sida med start klockan 18.30 den 8 oktober. Provningen beräknas pågå i ca 45 min. Man behöver inte anmäla sig i förväg. 

Du får ut mest av provningen om du provar vinerna samtidigt som oss. 

Vinerna hittar du på Systembolaget, båda vinerna finns i beställningssortimentet och måste beställas i förväg vilket kan ta upp till 8 dagar beroende på var i landet du bor och vilket utlämningsställe det skall levereras till.

Vin #1 - Barta Furmint 2016, nr 70695, 277 kr (beställningssortimentet)

Vin #2 - Egri Bikavér 2015, nr 71613, 138 kr (beställningssortimentet)Munskänkarna Kungsholmen kommer du bäst i kontakt med via vår Facebook sida eller skicka oss ett meddelande via Messenger så svarar så fort vi kan.

Varmt välkommen till ännu en trevlig och lärorik online provning med Munskänkarna Kungsholmen!