Kundaktiviteter- 

vinprovningar

Länk till den kostnadsfria online provningen tisdagen den 9 mars kl 18.30 https://www.facebook.com/events/2833654230209049

Ungern är ett land med mycket lång vintradition. Omdaningen sedan början av 1990-talet har medfört att kvaliteten på landets viner höjts avsevärt. Tack vare Ungerns olika geografiska och klimatologiska förutsättningar återfinnas många olika druvsorter. Denna mångfald blir än mer spännande genom den harmoni mellan internationella druvsorter och lokala druvor, som sammansmälter till njutbara och spännande viner, från friska vita viner, kraftfulla röda viner och ädla söta viner. De vita vinerna dominerar i de norra vinregioner och de röda vinerna är vanligare i södra Trans-Donau. 

Syftet med provningen är att lära mer om Ungern som vinland och att få veta mer om de olika regionerna och druvorna. Vi provar tre olika men typiska ungerska viner.

Denna kväll guidar vinimportör Tibor Havas och sommelier Markus Nilsson genom landets vinhistoria, druvorna och maten. Vi skall bekanta oss med tre torra viner, ett vitt, ett rosé och ett rött, som alla finns i Systembolagets beställningssortiment. Det är ett utmärkt tillfälle att prova och lära dig mer om vinlandet Ungern. Ta chansen!

Vi sänder live här på VInogram1 Facebook sida med början klockan 18.30 tisdagen den 9 mars. Provningen beräknas pågå i ca 45 min. Under provningen finns plats och tid för frågor och aktivt deltagande. Inga förkunskaper krävs och provningen är kostnadsfri. Ingen föranmälan.Du får ut mest av provningen om du provar vinerna under provningen. Vinerna hittar du på Systembolagets beställningssortiment och måste beställas i förväg vilket kan ta upp till 8 dagar beroende på var i landet du bor och vilket utlämningsställe det skall levereras till. Så beställ vinerna så snart som möjligt.

Vin #1 - Barta Furmint 2016, best. nr 70695, 277 kr (beställningssortimentet)

Vin #2 - Gróf Grassalkovich Gamay noir Rose 2018, best. nr 71234, 100 kr (beställningssortimentet) Vin 

#3 - Egri Bikaver Kovacs Nimrod 2017, best. nr 70000, 139 kr (beställningssortimentet)

Varmt välkommen till en trevlig och lärorik online provning!